STATION NOORD

JAARVERSLAG 2023 | 2022

“Station Noord is een netwerkorganisatie voor de ontwikkeling van podiumkunsttalent in Noord Nederland. Zeventien partnerorganisaties bundelen krachten en kwaliteiten om de mogelijkheden voor beginnende makers uit te breiden. Gezamenlijk bestrijken we de breedte van de podiumkunsten: van teksttheater en performance, via locatie-, beeldend- en jeugdtheater, tot dans en vele vormen van muziek.

Station Noord biedt talenten kansen om hun artistieke dromen vorm te geven. Naast het ontwikkelen van artistieke doelen van een maker, vinden we het belangrijk dat er zakelijke, productionele en persoonlijke capaciteiten en vaardigheden opgebouwd worden.

Het netwerk van Station Noord bestaat uit: Club Guy & Roni, De Noorderlingen, Explore the North, Garage TDI, Grand Theatre, Het Houten Huis, Jonge Harten Festival, Loods13, Meeuw Jonge Theatermakers, Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, Noord Nederlands Orkest, NITE, Oerol, Oranjewoud Festival, Peergroup, Tryater en Welcome to the Village.”